A medálban volt egy tükör, és a saját valódi képmása.
„Nahát! Ez én vagyok –gondolta. – Ez igazán én vagyok.
Én vagyok a varázslat a medálban.”
Ettől kezdve a kislány mindennap viselte a medált.
Midennap a kezébe szorította, és ezt suttogta: „Hiszek benned”.A medál megtelt a kislány saját különös varázsával,amely ettől a naptól kezdve mindig ott volt a kislánnyal.

/Elizabeth Koda-Callan/

Gyermek coaching

Sokan azt feltételezik, hogy milyen könnyű a mai gyerekeknek, mindent megkapnak, körülöttük forog a világ, bezzeg az én időmben nem voltak ilyen lehetőségek. Tudományos ismereteim és tapasztalataim alapján bátran kimerem jelenteni, hogy sokkal nehezebb a mai gyerekeknek. Egyre több gyerek küzd pszichés és tanulási problémával. A kettő sajnos oda-visszaható reláció. Az egyikből következik a másik. Attól függ mi volt előbb. A pszichés problémából ered a tanulási probléma vagy a tanulási problémából lett pszichés probléma. Az közösségekben egyre többet jelenik meg az agresszió valamelyik fajtája kiközösítés, verbális és akár testi bántalmazás. A családok védő bástyája sem a régi ebben a rohanó világban. A mindennapi stressz, amit átélnek a felnőttek óhatatlanul beszivárog a gyerekek univerzumába is. Dr. Máté Gábor világhírű magyar lélekgyógyász azt is megfogalmazta többek között, hogy a környezet, amibe a gyerek születik milyen hatást fejt ki a gyermekekre, már méhen belüli fejlődésük során is.
Annyi inger éri a gyerekeket egy nap, amit egyszerűen az idegrendszerük képtelen befogadni, feldolgozni. A mai gyerekek éppen ezért sokkal szenzitívebbek. Érzékenyebben reagálnak az őket körülvevő világra. Lehetnek ezek zajok, érintések, illatok, fények. Érzékszerveik folyamatos „bombázásoknak” vannak kitéve.
Hogyan segíthet a gyermek coaching a gyermek problémáinak, elakadásainak megoldásában?
A közös beszélgetések során feltérképezzük a gyermek erőforrásait.
Az ülések során olyan megértő figyelmet kap a gyermek, ahol bátran megnyílik.
Tervet készítünk, hogyan tudja akadályait leküzdeni, céljait elérni.
Legyen képes befolyásolni, hogy mi történik vele.
Saját érzésének megértése, és ennek segítségével az önfegyelem és az önuralom fejlesztése.
A mindennapi élettel járó korlátokat és következményeket felelősséggel, alkalmazkodóképességgel, rugalmasan/ rezilensen kezelje.
Legyen képes másokkal együtt dolgozni, és barátságokat alakítson ki, kommunikáció, együttműködés, tárgyalás, megosztás, empátia és meghallgatás révén.
Problémáit valósan látja vagy hiedelmei táplálják.
Képes legyen átkeretezni problémás helyzeteket, ezáltal negatív érzései pozitívvá változnak.

Szülő coaching

Szülőnek lenni nem mindig egyszerű. Sőt, néha elég nagy kihívás! A szülő coachként abban tudok segíteni, hogy közösen megtaláljuk azokat az utakat, amelyek a legeredményesebbek és legcélravezetőbbek. A mai világban óriási szükség van a szülők, a család védő erejére a gyermek életében. Ezt halljuk gyakorta. Szeresd a gyermeked, fegyelmezd, korlátozd, neveld az életre, biztasd, tanítsd önállóságra. Csináld ezt, csináld azt, hogy tökéletes szülő legyél. Pedig nem a tökéletesre, hanem az elég jóra kell törekedni. A tökéletességre való igyekezetünk szorongóvá tehet minket. Könyvek garmada áll már rendelkezésünkre ezekben a témákban. Több is található belőle házi könyvtárunkban. Egyik oldalról nagyszerű, a másik oldalról bizonytalanságot ébreszthet. A nevelés sokunkat foglalkoztat. Hogyan legyünk tökéletes szülők, nagyszülők, hogyan neveljünk tökéletes gyereket? Vajon elég jól csinálom? Pedig a lényeg nem a tökéletességre való törekvésben van, hanem az elég jóban. Legyünk elég jó szülők, nagyszülők. A nevelésnek akárcsak a körülöttünk alakuló világnak mindig változásra van szüksége. Minden gyermekhez más út vezet, hiszen nincs két egyforma személyiség. Viszont a nevelésnek is, mint mindennek vannak bizonyos esszenciái, hogy elég jó szülőkké váljunk.
Szülő-gyermek kapcsolat
Az első egység, ami életünk végéig kihat a családi fészekből hozott mintáink. Ahogyan szocializálódtunk a családban, ahogyan szerettek, neveltek, dicsértek, jutalmaztak, büntettek, amit hallottunk, láttunk, tapasztaltunk vagy „csak” éreztünk. Amit kaptunk és amit nem kaptunk érzelmileg, értelmileg, testileg életre szóló bevésődések.
A harmonikus szülő-gyermek kapcsolat lelki védőháló a felnőttséghez vezető úton és azon is túl.
A gyermekeink fejlődése során, mindig újabb kihívásokkal nézünk szembe. Sokszor abba a hibába esünk, hogy a mi meg nem valósított álmainkat szeretnénk, ha gyermekünk valóra váltaná. Legtöbbször ez nem tudatos, sokszor észre sem vesszük.
Gyakran mondjuk, hogy „én nem fogom úgy nevelni a gyermekeimet, ahogy engem neveltek” s egy szép napon aztán azokat a szavakat, mondatokat halljuk viszont magunktól, amiket nekünk mondtak szüleink. A gyermekeink nevelésekor gyakran élünk át bizonytalanságot, hogy jól csináljuk-e. Ezt a bizonytalanságot megérzik, mert igen jó radarral rendelkeznek és ez által ők is bizonytalanná válnak.
Hogyan segíthet a szülő coaching a szülő-gyermek problémák, elakadások megoldásában?
Az ülések során fontos, hogy nyitott legyen, köteleződj el a probléma megoldásában.
Feltárjuk milyen nehézségek, zavarok állnak fenn a gyermek-szülő kapcsolatban.
Melyek azok a kétségek, bizonytalanságok melyek nyugtalanítanak.
Esetleg milyen hiedelmek befolyásolnak gyermekeddel való kapcsolatodban.
Egy közös útra indulunk, ahol a megoldásokra Te fogsz rájönni, saját erősségeid révén, támogató kérdések segítségével.

Life és Egészség coaching

Az egészség coachként segítek felismerni a test-lélek-elme/szellem részek együttes működésének lehetőségét, megkeressük számodra a legideálisabb támogató eszközöket, melyekkel tudatosan elérheted a kívánt célodat, amit fenntarthatóvá tudsz tenni kellő motivációval, tervekkel.

Akkor érdemes ezt a támogatást igénybe venned, ha
szeretnél pozitív szemléletet váltani
meg szeretnéd találni a kellő motivációt
szeretnéd megismerni önkorlátozó hitrendszeredet, ami gátol pl. számodra ideális testsúlyod elérésében, megtartásában, káros szokásod elengedésében
a munkád sok stresszel jár és nem találod benne örömöd
eddig csak terveket szövögettél a rendszeres testmozgásról, de nem sikerült még cselekvési szintre vinned vagy megtalálni azt a sportot, amit szívesen végeznél.
érzed, hogy testednek, lelkednek, elmédnek szüksége van kikapcsolódásra, feltöltekezése mégis elakadsz ebben a témában
nem szánsz elég időt magadra, de érzed szükséged lenne rá
életmódot szeretnél váltani és szeretnél ebben támogatást kapni

Az egészség coachként nem adok egészségügyi tanácsot!
Abban segítek, hogyan tudsz más szemszögből ránézni a megoldandó problémáidra és milyen saját erőforrásaid, motivációs eszközeid, rejtett erőforrásaid állnak rendelkezésedre.
Melletted leszek pozitív megerősítéseimmel, hogy véghez tudd vinni kitűzött céljaidat és ne állj meg félúton, mert képes vagy és képes vagyok rá!

Ha szeretnél velem személyesen is kapcsolódni írj nekem e-mailt, vagy telefonálj. Elérhetőségemet megtalálod itt.

Tréning

  • 5 órás
  • 10 órás

PPP azaz Pozitív Pedagóiai Program, amely a pozitív pszichológiát, pedagógiát ötvözi a fejlesztő pedagógiával.
Ajánlom ezeket a tréningeket minden olyan gyerekekkel foglalkozó közösségeknek, intézményeknek, akik a mindennapi életük, munkájuk során olyan tudást szeretnének kapni, amely életük bármelyik területén hasznukra válik.
Mit kapsz ezektől a tréningektől?
Olyan gyakorlati segítséget, kipróbált módszereket amelyek során a gyerekekkel folytatott munkád még hatékonyabbá tud válni.
Témák:

  • Hallott és olvasott szövegértés fejlesztése
  • Tanulási, magatartási, beilleszkedés nehézséggel küzdő gyerekek hatékony segítése
  • Érzelmi intelligencia fejlesztése a tanórákon és a családban
  • Kell egy jó csapat, közösség építő tréning
  • A mai kor szenzitív gyerekeinek támogatása

A témák és árak egyedi megállapodás alapján történnek.

A 277/1997. (XII.22. ) Kormányrendelet értelmében a pedagógusok 7 évenként kötelező 120 órás továbbképzésének 25 %-a legalább 5 órás, nem akkreditált képzések keretében is teljesíthető.