Szeretettel Üdvözöllek!

Petőné Honvári Joli vagyok, több mint két évtizede foglalkozom neveléssel. Középiskolás éveim alatt döntöttem el, hogy olyan pályára szeretnék lépni, mely az emberi kapcsolatokról, segítésről, kreativitásról szól. A mindennapi munkám során mindig csodálattal, megértéssel, szeretettel fordulok a gyerekek és felnőttek felé. Tudásomat folyamatosan fejlesztem, hogy még hatékonyabban tudjam gyakorolni a hivatásomat. Az évek múlásával ráébredtem, hogy a gyerekeken túl a felnőtteknek is szeretnék útitársává válni. Pályát módosítottam, de nem szakadtam el eredeti utamtól sem. Eddigi életem során sok embernek sikerült segítője lennem, ami által elérték vagy megtalálták céljaikat illetve problémás helyzetükben mellettük voltam. Fontosnak tartom, hogy tapasztalataimat, tudásomat megosszam, ezáltat támogatást tudjak nyújtani kortól és nemtől függetlenül a hozzám fordulóknak.

Két gyermek anyukájaként, nőként, feleségként és pedagógusként én is átéltem azokat a nehézségeket és csodákat, amit ezekben a szerepeimben megélhettem. Hatékonyabbá váltam, fejlődtem és folyamatosan fejlődöm általuk. A testünk, lelkünk, értelmünk triásza kölcsönös relációban működik. Törekednünk kell ennek a hármas egységnek a harmónikus működésére, egyensúlyára, ha azt szeretnénk, hogy érzelmileg, értelmileg, testileg egyaránt felvértezve éljük életünket.

Életem pillanatainak összessége vagyok, mindenkitől tanulok, aki ezeknek a pillanatoknak részese. Éltem meg magasságokat, mélységeket akárcsak Te, aki ezeket a sorokat olvasod. Életünk görbéje nagy amplitúdókat tud mutatni, ez természetes. Nincs problémamentes élet. Megtapasztalunk magasságokat, mélységeket ezektől leszünk azok, akik vagyunk. Viszont, ami lényeges, hogyan tekintünk rá az akadályainkra a „mélységekre”. Hogyan látjuk ezeket a helyzeteket? Merünk szembenézni vele vagy nem veszünk róla tudomást mintha ott sem lenne közben vonszoljuk magunkkal napról napra? Egyáltalán észrevesszük? Tudományosan analizáljuk? Tekintettél már úgy a problémára, mint jelzőtáblára, ami azt mutatja változtass irányt? Ha igen helyes úton jársz, mert a jó megoldás az, ha merünk irányt váltani. Ha elakadtál életed rengetegében kezedbe adom az iránytűt és veled tartok, hogy ne egyedül, hanem támogatásommal, saját erősségeidre támaszkodva találd meg a célravezető utat problémáid megoldásához.

Mottóm: „Íme hát a szárnyak, melyeket adni szeretnék neked, de nem lehet, mert csak te vagy, ki magadnak őket megteremtheted.”

Megtisztelő, ha útitársaddá válhatok ezen az úton és támogatásommal képes leszel szárnyakat teremteni és bátorságot meríteni a repüléshez, hogy elérhesd céljaidat.

Az leszek, akinek lennem kell ahhoz, hogy felismerd milyen csodálatos tulajdonságokkal, képességekkel rendelkezel. Láthatóvá teszem számodra azt, ami eddig valamiért láthatatlan volt számodra. Feléd nyújtom kezem és induljunk el egy közös utazáson.

 

Tanulmányaim:

 • Óvodapedagógus
 • Tanító
 • Ember-és társadalomismeret
 • Fejlesztőpedagógus
 • Szakvizsgázott közoktatási vezető
 • Life és egészség coach
 • AIT/FST terapeuta
 • Meixner terapeuta
 • Mozgás terapeuta
 • Nild terapeuta 
 • A szociális kompetencia fejlesztéségének lehetőségei az oktatási intézményekben-a nemzetközi hospice mozgalom szemlélete alapján (Carl Rogers Iskola által kidolgozott programok adaptálásának segítségével)
 • Önismereti személyiségfejlesztő
petone